eyeweb

eyeweb-چشم وب

eyeweb

eyeweb-چشم وب

رایانش ابری

این راهنما اصول پایه‌ای رایانش ابری را سریع و گذرا  فراهم می‌کند. این کار  با تمرکز برروی مفاهیم اساسی؛ تعریف اصطلاحات؛ انواع بسترها، خدمات و محصولات ابری و پیوند به منابع گسترش دهنده دانش شما از رایانش ابری صورت می‌پذیرد.

 

رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری دسته‌ای از راه‌حل‌های رایانشی است که در آن فناوری و/یا سرویس در هنگام نیاز به کاربران امکان دسترسی به منابع رایانشی را  بر حسب تقاضا می‌دهد، خواه منابع فیزیکی باشند و خواه مجازی، اختصاصی، یا  اشتراکی، صرفنظر از چگونگی دسترسی به آنها (از طریق اتصال مستقیم، شبکه داخلی، شبکه گسترده، و یا اینترنت) . ابر غالبا بر اساس رابط‌های سلف سرویسی که به مشتریان اجازه به دست آوردن منابع را به‌ هنگام نیاز و تا زمان مورد نیاز می دهد، دسته‌بندی می شود. همچنین ابر مفهومی  در پس یک رویکرد برای ایجاد خدمات فناوری اطلاعات است که از توان رو به رشد فناوری سرورها و مجازی‌سازی بهره می‌برند.
اهمیت رایانش ابری بر پتانسیل ابر در کاستن از هزینه‌های سرمایه‌گذاری برای زیرساخت، کاهش زمان ساخت و گسترش برنامه‌های کاربردی و کاهش سربار تخصیص منابع استوار است.

 

تفاوت میان ابر خصوصی،  ابر عمومی و ابر  آمیخته چیست؟
به طور کلی، ابر عمومی (برونی ) محیطی است که خارج از دیواره آتش یک شرکت وجود دارد. می‌تواند سرویسی ارائه شده توسط شرکتی دیگر باشد. همچنین می‌تواند به زیرساخت‌ به اشتراک گذاشته شده و یا چند مشتریه‌ی مجازی که توسط پورتال سلف سرویس مدیریت می‌شود نیز گفته شود.
ابر خصوصی (درونی)  مدل‌های تحویل ابر عمومی را  پشت دیواره آتش یک  سازمان پیاده‌سازی می‌کند،  این کار برای منافع مشخص سازمان و مشتریانش انجام می پذیرد. رابط مدیریتی سلف سرویس هنوز وجود دارد در حالی که منابع زیرساختی فناوری اطلاعات یکپارچه شده داخلی هستند.
در ابر آمیخته، خدمات خارجی برای گسترش و یا تکمیل ابر درونی به‌کار گرفته‌ می‌شوند.

 

آیارایانش ابری همان نرم افزار به عنوان سرویس(SaaS) است؟ زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS)؟ بستر به عنوان سرویس(PaaS)؟
شمار رو به رشدی از مردم نرم افزار به عنوان سرویس – نرم افزاری کاربردی که روی وب ارائه می شود- را به عنوان زیرمجموعه‌ای از رایانش ابری درنظر می‌گیرند.  چنین چیزی را می‌توان در مورد زیرساخت به عنوان سرویس (سرور و فضای ذخیره‌سازی قابل دسترسی از راه دور) و بستر به عنوان سرویس ( که به برنامه‌سازان اجازه ی ساخت و گسترش برنامه های کاربردی تحت وب را بر روی یک زیرساخت میزبانی شده می‌دهد)بیان کرد.

 

از کجا می توانم اطلاعات بیشتر در مورد رایانش ابری بدست آورم؟
از بخش منابع ما آغاز کنید که در آن مقالات، نوشته‌ها و دیگر منابع مفید وجود دارند. در بخش منابع بخش‌های زیر را می‌توان دید:

  • بیاموزیم: مفاهیم پایه‌ای رایانش ابری را عمیق‌تر بیاموزید.
  • بلاگ: در این بلاگ درباره رایانش ابری و فعالیا‌های شرکت اپاتان رایانش خواهید خواند.
  • مقالات: در این بخش، مقاله‌های مختلفی درباره رایانش ابری خواهید یافت.
  • ویدیو‌ها: ویدیوها و فایل‌های چند رسانه‌ای مختلف برای درک بهتر رایانش ابری.
  • واژه‌نامه: واژه‌نامه و فرهنگ اصطلاحات رایانش ابری.
  • اسلایدها: اسلایدهای پرزنت‌های ما درباره رایانش ابری

 

چه نوع برنامه هایی می توانند روی ابر اجرا شوند؟
هر چیزی می تواند در ابر اجرا شود ،گرچه این بدین معنی نیست که همه‌چیز باید روی ابر  اجرا  شود. هر نرم افزاری که به واسطه روی دستکتاپ یا ایستگاه‌کاری بودن به کاربر منفعت می‌رساند بهتر است همانجا بماند (مانند:  ابزارهای تجزیه و تحلیل سیستم.) همچنین، داده‌های حساس مشتریان می‌تواند بر روی ابر عمومی قرار نگیرد.
ابر برای برنامه‌های کاربردی که با  مدیریت فناوری اطلاعات، کسب‌وکار و بهره‌وری ، ساخت و گسترش نرم‌افزار ، توان رایانشی (سرور و یا ذخیره‌سازی)  و همکاری سر و کار دارند بسیار  مناسب است.

 

آیا می‌توان برنامه‌ها را  از ابری به ابر دیگر انتقال داد؟
بله. می‌توان اما با کمی احتیاط. فراهم‌کنندگان سرویس‌های ابری باید فناوری‌های استانداری را بکار بگیرند  تا همکاری و آزادی جابجایی عملیاتی آسان و راحت شود.

 

خدمات اُپاتان رایانش در زمینه رایانش ابری چیست؟
اپاتان رایانش، به عنوان نخستین شرکت رایانش ابری ایران، خدمات گسترده‌ای را در این زمینه فراهم می‌آورد:

 

پس از این نوشته چه چیزهایی را بخوانم تا دانش ابری‌ام ژرف‌تر گردد؟

  • پیشنهاد می‌کنیم از «بیاموزیم» شروع کنید.
  • گام بعدی می‌تواند خواندن «تعریف رایانش ابری» باشد که شما را به صورت مفهومی با ابر و ویژگی‌های اساسی آن آشنا می‌سازد.
  • مقاله «رایانش ابری برای شما چه سودی دارد؟» بسیار یاری‌رسان است.
  • پیشنهاد می‌کنیم بلاگ شرکت را هم پیوسته دنبال کنید، به ویژه از طریق خوراک.
  • آقای میلاد خواجوی، نویسنده و ‌یژوهشگر رایانش ابری، در هفته‌نامه عصر ارتباط ستون «رایانش ابری» را می‌نویسند. که خواندن نوشته‌های ایشان نیز بسیار مفید است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد